Stockholm Skavsta Airport

Resa med barn

Barnmat

Möjligheter att värma barnmat finns i restaurangen HMS Host The Foodhall, innan säkerhetskontrollen.

 

Barnvagnar

Avresa

Stora barnvagnar checkas in vid flygplatsens disk för Specialbagage, medan mindra barnvagnar/sulkys får tas med genom säkerhetskontrollen och ut till flygplanet.

Vi rekommenderar att ni köper en skyddspåse till incheckade barnvagnar för att skydda den mot smuts och att lösa delar fastnar/försvinner i bagagehanteringen. Skyddspåsar till barnvagnar finns att köpa i Service Center för 60 kr.

Tar man med barnvagnen genom säkerhetskontrollen, måste barnet lyftas ur vagnen under tiden vagnen röntgas separat.

Vagnen lämnas sedan vid den främre flygplanstrappan innan man går ombord på flygplanet.

Ankomst

Vid ankomst till flygplatsen finns barnvagnen att hämta vid främre flygplanstrappan. Vill man inte hämta vagnen där, kommer den att köras tillsammans med övrigt bagage till Ankommande bagage inne i terminalen, där även incheckade barnvagnar hämtas.

Tänk på att ibland måste man gå upp- och nedför trappor på väg från flygplanet till Ankomsthallen.

 

Genom säkerhetskontrollen med barn

Mjölk, välling och barnmat anses som nödvändigt för en resa med små barn. Du får ta med mjölk och välling i flaskor som innehåller mer än 100 ml i ditt handbagage. Du kan bli ombedd att smaka på mjölken/vällingen för att bevisa att den är autentisk.

Barnmat i burkar går bra att ta med i handbagaget, helst sådana med lock som kan öppnas vid en kontroll och sedan återförslutas. Blöjor och våtservetter får också tas med i handbagaget, men krämer, pastor, lotioner och geléer måste rymmas i behållare om max 100 ml och vara placerade i en 1-liters genomskinlig och återförslutningsbar plastpåse, som restriktionerna för vätskor anger.

Du får ta med en barnsulky genom säkerhetskontrollen, men du måste lyfta ur barnet under tiden vagnen blir röntgad.

 

Skötrum

Samtliga handikapptoaletter är även utrustade med skötbord. Det finns en handikapptoalett i varje toalettavdelning.

Toalettavdelningar finns i incheckningshallen, avgångshallen samt vid bagageutlämningen för ankommande passagerare. Se terminalkartan.

 
Fivesite Guided Creative