Stockholm Skavsta Airport

News & PR

10-years anniversary

Skavsta firar 10 år som Ryanairbas

Publicerad: 05 april 2013

4 april 2003 invigdes Ryanairs första skandinaviska bas på Stockholm Skavsta Flygplats.

10-årsjubileumet firades med en specialdesignad tårta till passagerarna, samt besök av en äkta irländsk Leprechaun och av Elina Hakkarainen från Ryanair. Passagerarna kunde även tävla om flygbiljetter och hotellövernattningar i franska Biarritz.

- Vi firar med glädje 10-årsjubileumet av vår första skandinaviska bas på Stockholm Skavsta Flygplats. På tio år har vi växt från nio till över 40 spännande lågprislinjer. Vi räknar med att 2 miljoner passagerare reser med oss via Stockholm Skavsta i år, vilket upprätthåller ca 2000 arbetstillfällen inom turistnäringen i regionen och understryker Ryanairs engagemang och investeringar i området. Vi ser fram emot vårt fortsatta goda samarbete med flygplatsen och nästkommande 10 framgångsrika år på Skavsta, säger Elina Hakkarainen, Ryanairs försäljnings- och marknadschef i Norden.

- Det har varit en mycket spännande resa med Ryanair – en resa som inte bara går 10 år tillbaka, men närmare 16 år sedan första flygningen mellan London Stansted och Skavsta, säger Dot Gade Kulovuori, VD Stockholm Skavsta Flygplats. Många uppskattar att det numera är en härlig palett av destinationer på vår karta och vi ser fram emot ännu flera i framtiden, fortsätter hon.

Bild: Irländsk ”Leprechaun” (Thilda Sandqvist), Elina Hakkarainen och Dot Gade Kulovuori med jubileumstårtan från Ullis Cakes, Nyköping.

News menu

Fivesite Guided Creative