Stockholm Skavsta Airport

News & PR

Stockholm Skavsta tecknar avtal med ACR

Publicerad: 24 juni 2014

Stockholm Skavsta Flygplats har beslutat att skriva avtal med ACR angående trafikledningstjänster på flygplatsen för de kommande 5 åren.

I den upphandling som genomförts kom ACR in med det anbud som ger flygplatsen bäst förutsättningar för att fortsätta utvecklingen av Stockholm Skavsta som ett attraktivt alternativ till Arlanda.

- Det ska bli jättespännande att tillsammans med ACR jobba för att vidareutveckla samarbete och service för flygbolagen, och därigenom stödja den fortsatta utvecklingen av Stockholm Skavsta Flygplats, säger flygplatsens vice VD Joakim Lindholm.

- Det här är enormt glädjande då det visar att marknaden och våra kunder har förtroende för att vår idé att utföra flygtrafikledningstjänst med bibehållen hög säkerhet och ökad kvalitet, men till en lägre kostnad för flygplatsen fungerar, säger Wilhelm Wohlfahrt som är VD på ACR. De besparingar som konkurrensutsättningen innebär kan vara avgörande för att en mindre flygplats ska överleva och en viktig faktor för en större flygplats konkurrenskraft, fortsätter Wilhelm Wohlfahrt.

News menu

Fivesite Guided Creative