Stockholm Skavsta Airport

News & PR

Skavsta snowblower 2

Nya snöslungor till Skavsta

Publicerad: 17 september 2015

Denna vecka har två jättestora Overaasen TV1260 snöslungor anlänt till Stockholm Skavsta från Amsterdams flygplats Schiphol.

Snöslungorna, som inte gått många timmar, stod på tur för utbyte då Stockholm Skavsta Flygplats VD Peter Steinmetz, som tidigare arbetat för Schiphol, lyckades få till ett bra avtal med sina före detta kollegor.

Snöslungorna kommer att bidra till att avsevärt förbättra flygplatsens kapacitet att röja snö under det kommande decenniet. I kombination med den planerade förnyelsen under 2016 av annan snöröjningsutrustning, kommer det att leda till en ökad tillförlitlighet i vinterarbetet. Med i köpet av snöröjningsmaskinerna ingick även ett lager med reservdelar.

Maskinerna kom med båt från Belgien till Göteborg, varefter de kördes med specialtransport till Stockholm Skavsta.

”Det är fantastiskt att vi tagit ytterligare ett steg för att öka våra möjligheter att hantera svåra vinterförhållanden. De nya maskinerna kommer att hjälpa oss att bekämpa vädrets makter och att säkerställa att flygplatsen kan vara öppen 24/7. Tillsammans med den nya beläggningen på vår landningsbana kommer vi nu att kunna erbjuda våra kunder ännu högre tillförlitlighet.”, säger Joakim Lindholm, Operativ Direktör på Stockholm Skavsta flygplats.

Se film här.

News menu

Fivesite Guided Creative