Stockholm Skavsta Airport

News & PR

19% passagerarökning på Skavsta

Publicerad: 13 oktober 2015

September månads passagerarsiffror på Stockholm Skavsta flygplats visar en stor ökning jämfört med samma månad föregående år. Under månaden flög 180 114 passagerare till eller från flygplatsen, vilket är en ökning med hela 19%.

De positiva siffrorna beror dels på Wizz Airs ökade linjeutbud från Stockholm Skavsta, då de hittills öppnat fyra nya destinationer i år, samt det kyliga sommarvädret i Sverige som fått ovanligt många att boka en sensommarresa.

Wizz Air har under sommaren öppnat trafik till Lublin och Tuzla, och under september startade trafiken till Wroclaw och Vilnius. Tillsammans med de två rutter som öppnar i slutet av oktober: Ryanairs dagliga trafik till Köpenhamn och Wizz Airs nya linje till Bukarest, samt hög beläggning på många av de rutter som erbjuds från Stockholm Skavsta, gör att passagerarsiffrorna kommer att öka markant under 2015. Hittills är den totala ökningen för helåret 8%, och när året är slut beräknas ökningen vara närmare 10%.

- Vi är naturligtvis väldigt glada att  vi har vänt trenden från 2013 och 2014, och vi ser nu fram emot att fortsatta vårt nära samarbete med våra flygbolagspartners för ökad kapacitet och fler destinationer i framtiden, säger Peter Steinmetz, VD Stockholm Skavsta flygplats.

News menu

Fivesite Guided Creative