Stockholm Skavsta Airport

News & PR

Vi byter parkeringssystem!

Publicerad: 17 juni 2016

För att förbättra och förenkla för våra kunder byter vi nu ut vårt parkeringssystem. Arbetet är redan påbörjat och beräknas vara klart i slutet av juni.

LÅNGTID och P-HUS
Under systembytet kommer det att vara extra viktigt att du åker ut vid rätt utfart. Utfarterna från Långtidsparkeringen och Parkeringshuset är redan nu märkta med datum samt en uppmaning att använda den ena utfarten om du har kört in på parkeringen FÖRE det datumet och tiden som anges, och den andra utfarten om du kört in på parkeringen EFTER det datumet.

TERMINALNÄRA
Systemet är redan bytt på vår Terminalnära parkering.

KORTTID
Korttidsparkeringen kommer inom kort åter att förses med bommar, och du kan antingen ta en biljett vid infart och betala i någon av våra betalautomater i P-huset eller vid ankommande i terminalen innan utfart, eller så checkar du in med ditt kreditkort vid infart och checkar ut med samma kreditkort vid utfart. Max parkeringstid 6 timmar.
När bommarna är i funktion kommer Drop-off-zonen som tidigare funnits på korttidsparkeringen att flyttas till en separat yta mitt emot infarten till korttids-P.

DROP-OFF
En ny drop-off kommer inom kort att finnas invid vår varumottagning, med infart mitt emot korttidsparkeringen. Här gäller gratis drop-off och bilen får enbart stanna för att släppa av passagerare och bagage. Behöver man lämna bilen för att t ex följa med in till terminalen hänvisar vi till korttidsparkeringen. Området kommer att övervakas av vår parkeringsvärd, för att flödet ska fungera så smidigt som möjligt.

PARKERING FÖR HANDIKAPPADE
Parkeringen för kunder med handikapptillstånd finns kvar på samma plats som tidigare, precis intill terminalen. För er innebär det nya systemet en stor förbättring. Infart sker genom den nya bommen på Hangarvägen (mellan P-hus och Långtids-P), där du antingen tar en biljett vid infart och betalar i någon av våra betalautomater innan utfart, eller checkar in med ditt kreditkort vid infart och checkar ut med samma kreditkort vid utfart. Följ sedan skyltningen mot Handikapp-P. Denna parkering kommer även att kunna förbokas inom kort.

FÖRBOKNING
För dig som förbokar parkering blir allt ännu smidigare än tidigare, då det nya systemet är försett med nummerplåtsavläsning. Detta innebär att om du förbokat, så läses ditt registreringsnummer av både vid infart och utfart från parkeringen, och bommarna öppnas automatiskt.
Förboka din parkering här.

News menu

Fivesite Guided Creative