Stockholm Skavsta Airport

News & PR

2M-cake news image

2 miljoner passagerare på Stockholm Skavsta

Publicerad: 29 december 2016

Idag torsdag 29 december passerade passagerare nr 2 000 000 för år 2016 via Stockholm Skavsta flygplats.

Den 2 miljonte passageraren blev Maria Herlitz Sundelius, som reste med Ryanair till Teneriffa i sällskap av sin man Per och dotter Livia, samt föräldrar Andreas och Liselotte Herlitz. Som passagerare nr 2 000 000 firades Maria med bl a en goodiebag från ARG Duty Free och fri vistelse i flygplatsens Business Lounge samt fri parkering i P-huset vid nästa resa. Dessutom bjöds de och deras medpassagerare på jubileumstårta. 

Peter Steinmetz, VD Stockholm Skavsta flygplats, kommenterar att flygplatsen uppnått målet 2 miljoner passagerare för 2016 så här:
- ”Stockholm Skavsta flygplats är extremt glada att välkomna den 2 miljonte passageraren för året. Efter nedgången till drygt 1,8 miljoner passagerare under 2015, representerar siffran 2 000 000 ett lyft med hela 12,5% år 2016. Vi inser att denna siffra på intet sätt ger några garantier för framtiden, men vi är övertygade om att vi nu inleder en ny fas av utvecklingen av flygplatsen tillsammans med våra partners; Nyköpings kommun och Regionförbundet Sörmland. Att vi i år fått EU-kommissionens godkännande om medfinansiering för att uppgradera vårt inflygningssystem (ILS) kommer ytterligare att underlätta utvecklingen av flygplatsen som en inkörsport till Stockholm och regionerna Sörmland och Östergötland."

News menu

Fivesite Guided Creative