Stockholm Skavsta Airport

News & PR

assonometria RIT B new web 710

HMSHost öppnar nya café- och barkoncept på Stockholm Skavsta

Publicerad: 17 januari 2017

Efter förra årets tillkännagivande att HMSHost International expanderar sin verksamhet till Norge och Finland, öppnas nu två nya koncept på Stockholm Skavsta flygplats i Sverige.

HMS Host International är världsledande på mat & dryck vid flygplatser, och kommer till sommaren 2017 att öppna koncepten ”Nordic Bar” och ”Puro Gusto” café med det bästa italienska kaffet. Dessa nyetableringar är en fortsättning på vår strategi att expandera i Norden. Ett nytt 10 årskontrakt har undertecknats och kontraktet värde förväntas uppgå till 610 miljoner kronor / 63,5 miljoner euro.

I Nordic Bar har HMSHost översatt den nordiska livsstilens enkelhet till ett grundläggande och funktionellt koncept. Menyn präglas av lokalproducerade och säsongsanpassade råvaror i kombination med en mängd internationella favoriter. Nordic Kitchens gäster kommer att erbjudas en mix av välkända och spännande mat- och dryckesalternativ som exempelvis olika korvar, de berömda svenska köttbullarna och hemgjorda hamburgare, allt tillrett över disk i gästernas åsyn. För Nordic Bar har HMSHost valt ut de bästa ölsorterna i Skandinavien. Här erbjuds fem olika fatöl inklusive ett säsongsöl samt ett urval av lokala skandinaviska flasköl.

Puro Gusto ska vara inbjudande och locka sina kunder med ett stort urval av goda kaffesorter och italienska bakverk, varma och kalla rätter och smörgåsar, allt med hög standard och av bästa kvalitet. Från färska, fräscha sallader till aromrikt bröd med goda pålägg, allt dagsfärskt tillrett.Walter Seib, VD för HMSHost International säger: 

"Sedan 2004 driver vi restaurang, bar och café på Stockholm Skavsta flygplats och vi är stolta över att vara en del av flygplatsens nästa fas. Flygplatsen ligger i en region som är känd för sin nordiska livsstil och jag tror att vi kan bidra till denna med vår mix av internationella favoriter och populära lokala rätter."

Peter Steinmetz, VD Stockholm Skavsta flygplats säger: "Vår erfarenhet genom åren säger att HMSHost är en pålitlig partner och vi är nöjda med villkoren i det nya kontraktet, vilket vi anser vara till nytta för båda parter. HMSHost är en internationellt ansedd operatör inom mat & dryck på flygplatser med en känsla för den nordiska miljön. De nya koncepten kommer att bidra mycket till att uppgradera både utseende och servicenivån på vår flygplats."

News menu

Fivesite Guided Creative