Arlandastad Group välkomnar näringslivschef Maria Karlsson – ska driva fastighetsutvecklingen i Skavsta

Arlandastad Group fortsätter sin tillväxtresa och lägger grunden för en växande organisation i Skavsta. För att hantera tillväxten på den nya geografin stärker bolaget upp med Maria Karlsson, nuvarande Näringslivschefen i Nyköpings kommun. Maria börjar sin nya tjänst den 1 januari 2023 och kommer ansvara för fastighetsutvecklingen av Explore Skavsta. Ett utvecklingsprojekt på totalt 4.84 miljoner kvm motsvarande 13 Gamla stan.

Maria kommer från Nyköpings kommun där hon arbetar som Divisions- och Näringslivschef. In i den nya rollen som Chef för Fastighetsförädling i Explore Skavsta har Maria med sig över 20 års erfarenhet från olika nivåer av ledarroller, projektledarskap och affärsutveckling inom privat och offentlig sektor. Maria kommer ta ett helhetsansvar för den organisation som skapas i Explore Skavsta och driva fastighetsutvecklingen för den destination som ska växa fram.– Jag ser fram emot att bli en del av en kraftig tillväxtresa i ett område som jag känner så väl och arbetat med i många år. Att få vara med och skapa en destination från grunden och utmana gamla sanningar. Och framför allt att bli en del av ett bolag med ett stort driv och engagemang. Det passar mig och min personlighet. Nu ska vi utveckla morgondagens stad och en kommunikationsnod av rang, säger Maria Karlsson.

Vi är väldigt glada över att Maria har valt att arbeta med oss. Hennes långa erfarenhet som affärsutvecklare, med ett starkt ledarskap, hennes goda lokalkännedom och ett nätverk på både lokal och regional nivå gör henne till rätt person på rätt plats. Marias erfarenhet från offentlig sektor kommer även säkerställa ett fortsatt professionellt samarbete med kommun och region som är viktigt för områdets utveckling, säger Erik Nyberg Chef Fastighetsförädling, Arlandastad Group.

Markområdet som ska utvecklas har idag delvis detaljplanerad mark där man redan nu kan påbörja utvecklingen samtidigt som det pågår detaljplaneprocesser för en första större etapp. Läget för Explore Skavsta är verkligen unikt. Området har närheten till Stockholm, E4:an, Östersjöns djupaste hamn i Oxelösund, den planerade järnvägen Ostlänken och inte minst en flygplats med utländska destinationer.

Om Explore Skavsta

Explore Skavsta är ett unikt område och ett långsiktigt utvecklingsprojekt med stor potential. Inte minst genom det exceptionellt goda läget med närheten till Stockholm, E4:an, Östersjöns djupaste hamn i Oxelösund, den planerade järnvägen Ostlänken och själva flygplatsen med världen inom räckhåll. Explore Skavsta består av 4,84 miljoner kvadratmeter möjligheter. Området ägs och förvaltas av Arlandastad Group och Nyköpings kommun. Arlandastad Group är specialister på att identifiera strategiska markområden och utveckla fastigheter till dess fulla potential.

Om Arlandastad Group

Arlandastad Group är ett fastighetsbolag som grundades 2005 och har ett långsiktigt investeringsperspektiv med fokus på att identifiera strategiska markområden i syfte att utveckla fastigheter till dess fulla potential. Arlandastad Group är noterade på Nasdaq First North Premier Growth Market. Mer om Arlandastad Group finns på www.arlandastadgroup.se.

Arlandastad Groups Certified Adviser är Avanza Bank AB (publ), e-post: ca@avanza.se, telefon: +46 (0)8 562 250 00.

 

För ytterligare information, kontakta:

Dieter Sand, CEO

Arlandastad Group AB

e-mail: dieter.sand@arlandastad.se

Mobil: 072 225 37 71

Alla nyheter
×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.