Destinationer från Skavsta flygplats

Här hittar du destinationerna med respektive ankomstflygplats. För att se tidtabeller och boka flyg, se respektive flygbolags webbplats. Flera av våra resmål når du på under två timmar och passar utmärkt för en weekend eller minisemester.

Wizz Air

Tirana - Albanien

Tirana - Albanien

Upptäck Albanien

Tirana är något av en dold pärla i Balkanområdet. Nyligen öppnat för turism är det moderna Tirana fullt av restauranger, nattliv och hotell och har blivit en livlig och kosmopolitisk stad att utforska.

Tirana kallas ofta “den färgglada staden”, på grund av att många byggnader är målade i glada färger.

I stadens centrum hittar du Skanderbergs torg, med den berömda Et’hem Bey-moskén.

Värt ett besök är också Parku i Madh (Grand Park) med den konstgjorda sjön, dit många Tiranabor beger sig för avkoppling, fiske, bad eller för en picknick i det gröna.

Tirana ligger bara 40 km från Adriatiska havet, där du bland annat hittar den historiska staden Durrësi med en intressant historia och vackra stränder.

Boka Tirana

Sarajevo - Bosnien-Hercegovina

Sarajevo - Bosnien-Hercegovina

Arkitektur, kultur & historia

Sarajevo har varit ett centrum för handel sedan slutet av 1400-talet, och den gamla basaren “Baščaršija” är fortfarande i högsta grad levande med många kaféer och små butiker. I detta område hittar du också Gazi Husrev-begs moské och Pigeon Square.

I Sarajevo är den bosniska kaffekulturen stark och maten är utsökt.

Staden är omgiven av berg och här gick de olympiska vinterspelen av stapeln 1984. Området erbjuder goda möjligheter för vintersport, eller vandring eller mountainbike på sommaren.

Boka Sarajevo

Vilnius - Litauen

Vilnius - Litauen

Ny flyglinje med Wizz Air

Wizz Air trafikerar nu åter Vilnius från Stockholm Skavsta. Vilnius är Litauens huvudstad med ca en halv miljon invånare. Här finns många vackra byggnader i olika byggnadsstilar från olika århundraden. Missa inte att besöka bl a Gediminastornet och Katedralstorget. Läs mer om Vilnius på www.govilnius.lt/.

Boka Vilnius

Belgrad - Serbien

Belgrad - Serbien

Besök "Vita staden"

Serbiens huvudstad Belgrad är en av Europas äldsta huvudstäder, och namnet betyder “Vita staden” på serbiska. Staden ligger där floderna Donau och Sava möts, där borgen Kalegmedan vakar över staden från sin klippa och erbjuder en strålande utsikt. Belgrad kallas ibland även för ”lilla Berlin”. I bohemkvarteret Skadarlija hittar du ett myllrande folkliv bland stadsdelens många barer och kaféer, och nere längs floden trängs båtklubbarna med ett intensivt nattliv. Missa inte heller paradgatan Knez Mihailova, där du kan flanera mellan alla butiker, kaféer och restauranger, eller någon av stadens många marknader.

För tidtabell och biljetter, se wizzair.com.

Boka Belgrad

Banja Luka - Bosnien Hercegovina

Banja Luka - Bosnien Hercegovina

Hjärtat av Balkan

Banja Luka ligger i norra delen av Bosnien Hercegovina och är landets näst största stad. Genom staden flyter floden Vrbas och regionen är känd för sin frodiga grönska både i form av parker och trädkantade gator inne i staden, samt skogarna runtom. Här finns även mycket att göra för den äventyrslystna, exempelvis forspaddling, ridning, fiske och vandring.

Läs mer på Banja Luka Tourism.

Boka Banja Luka

Budapest - Ungern

Budapest - Ungern

Cityweekend

Staden är, med Donaus stränder, Budaslottets kvarter och Andrássyallén, upptagen på Unescos världsarvslista. Ungerns huvudstad är fylld av vackra byggnader, spännande sevärdheter och riktigt bra restauranger.

Budapest har flest termalbad och spa bland världens alla huvudstäder vilket gör den till ett utmärkt val för en spa weekend utomlands.

Boka Budapest

Bukarest - Rumänien

Bukarest - Rumänien

Upptäck Rumänien

Bukarest ligger i sydöstra Rumänien vid floden Dâmbovița och har de senare åren upplevt ett ekonomiskt och kulturellt uppsving.

Bukarest har många nya trendiga restauranger som öppnat över hela staden under de senaste åren. Tidigare låg fokus på det traditionella, men idag experimenterar man med all världens kök i kombination med det rumänska. Du som vill lyssna på klassisk musik ska besöka Ateneul Român, stadens cirkelformade konserthus med kupoltak.

Du landar på den internationella flygplatsen Henri Coandă ca 1,6 mil norr om staden.

Boka Bukarest

Gdansk - Polen

Gdansk - Polen

Populär weekendstad

Gdansk är en av Polens äldsta städer och var en viktig hamnstad under medeltiden. Vandra på kullerstensgator i gamla stan där du även hittar världens största tegelkyrka. Torget, Długi Targ, mitt i staden är kantat av fina byggnader, barer och caféer.

Sommartid lockar Polens riviera med grannstäderna Sopot och Gdynia. Hit tar du dig enklast med spårvagn eller taxi.

Se staden från ovan med pariserhjulet Ambersky Gdansk som ligger vid kanalen Motlawa.

Boka Gdansk

Warszawa - Polen

Warszawa - Polen

Europas nya hipsterhuvudstad

Polens huvudstad har på senare tid gått från grå och dyster kommuniststad till pulserande metropol med ett brett nöjesutbud. Ta en kaffe i solen eller lunch på en uteservering i de smala kullerstensgränderna i gamla stan. Njut av en drink på Skybaren i Marriott hotell och se ut över hela staden. Avsluta med ett nattklubbsbesök, många av klubbarna stänger först när sista gästen går hem.

Missa inte muséet tillägnat stadens store son, Frédéric Chopin. De gamla arken med handskrivna noter vittnar om det oerhört stora arbete som ligger bakom hans plats bland klassiska musikens storheter.

 

Boka Warszawa

Krakow - Polen

Krakow - Polen

Polens näst största stad

Krakow erbjuder en spännande mix av historia, konst, vetenskap, gastronomi och shopping. Här möts du av mysiga pubar, fina restauranger och bra uteställen. De låga priserna och spännande upplevelserna gör att många lockas hit, till livliga torg, sagoslott med tinnar och torn, historia och nöjen.

Missa inte de judiska kvarteren i Krakow. Förutom en massa mysiga barer och caféer är området känt för sina stora väggmålningar på de gamla byggnaderna.

Boka Krakow
×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.