Destinationer från Skavsta flygplats

Här presenteras destinationerna med respektive ankomstflygplats. För att se tidtabeller och boka flyg, se respektive flygbolags webbplats.

Ryanair Wizz Air

Edinburgh - Skottland

Edinburgh - Skottland

Ny linje med Ryanair i höst!

Till vintertidtabellen 2018/2019 öppnar Ryanair åter flygtrafik från Stockholm Skavsta till Edinburgh i Skottland (Storbritannien).

Edinburgh är Skottlands huvudstad och porten till allt vad Skottland har att erbjuda; välkomnande städer, god mat och dryck, slående vacker natur, en lång och intressant historia samt många magnifika slott, bland annat.

Flygtrafiken till Edinburgh börjar i samband med vintertidtabellen som startar i slutet av oktober 2018. Rutten trafikeras två gånger i veckan.

Läs mer om Edinburgh här.

Boka Edinburgh

Golf - Polen

Golf - Polen

Golfa i Polen!

I Polen finns många fina golfbanor – och kring Szczecin i West Pomerania (nordvästra Polen) finns några riktiga guldkorn.

Läs mer om varje golfbana nedan.

Amber Baltic Golf Club

Binowo Park Golf Club

Kamien Country Club

Modry Las Golf Resort

 

Läs om fler golfbanor i Polen här.

Kiev - Ukraina

Kiev - Ukraina

Ny destination med Ryanair!

I oktober 2018 öppnar Ryanair en ny flyglinje från Stockholm Skavsta till Kiev i Ukraina.

Kiev är Ukrainas huvudstad och ligger vid floden Dnjepr i norra delen av landet. Kiev är en av de äldsta städerna i Europa och har idag närmare 3 miljoner invånare.

Här finner du fantastisk arkitektur med gyllene kupoler och glittrande spiror, ett oändligt antal kyrkor, boulevarder och shoppingcenter, ett livligt kultur- och nattliv, likväl som många gröna parker, mysiga kaféer och restauranger. Läs mer om Kiev här.

Linjen kommer att trafikeras tre gånger i veckan av Ryanair; på måndagar, onsdagar och fredagar fr o m 31 oktober 2018. Biljetter bokas på ryanair.com.

Boka Kiev

Marrakesh - Marocko

Marrakesh - Marocko

Res till Marrakesh med Ryanair

Den 2 november 2018 startar Ryanair trafik till Marrakesh i Marocko från Stockholm Skavsta.

Den mytomspunna staden Marrakesh kallas ofta för ”den rosa staden” tack vare att många husfasader går i allt från rosa till rostrött. Ett måste är att besöka torget Djemaa el Fna är som bjuder på ett skådespel med akrobater, spådamer, dresserade apor och ormtjusare. Intill torget finner du basarerna – ”souks” – och här kan du fynda allt mellan himmel och jord.

Läs mer om Marrakesh på visitmarrakech.com (eng)

 

Boka Marrakesh

Memmingen - München

Memmingen - München

Södra Tyskland & Alperna

Fr o m 5 september 2017 trafikerar Ryanair flygrutten Stockholm Skavsta till Memmingen i södra Tyskland med två avgångar i veckan.

Allgäu Airport Memmingen ligger 4,5 km från Memmingens stadskärna och ca 115 km väster om München. Det är även en perfekt destination för dig som gillar skidåkning, eftersom den ligger nära de österrikiska Alperna.

Boka Memmingen

Neapel - Italien

Neapel - Italien

Res till pizzans hemstad

Flyg med Ryanair från Stockholm Skavsta till Neapel i Italien.

Linjen trafikeras två gånger i veckan, på måndagar och fredagar.

Neapel är Italiens tredje största stad efter Rom och Milano och ligger ca 20 mil söder om Rom, nära vulkanen Vesuvius vars utbrott begravde staden Pompeij år 79 e.Kr. Strax söder om staden ligger Amalfikusten med bl a de vackra städerna Sorrento och Positano, och utanför kusten hittar man ön Capri. Förutom att Neapel är pizzans hemstad, så kan du hitta många maträtter med färsk fisk och skaldjur.

Boka Neapel

Niš - Serbien

Niš - Serbien

från oktober 2017

Niš är Serbiens tredje största stad och är också en av Europas äldsta städer. Staden har länge kallats ”porten till Mellanöstern”. Niš ligger vid floden Nišava och omges av magnifika bergsområden, här finns mycket vackert att upptäcka!

Ryanair startade flyglinjen Stockholm Skavsta – Niš den 31 oktober 2017.

Boka Niš

Podgorica - Montenegro

Podgorica - Montenegro

Flyg 2 ggr i veckan året runt

Podgorica i Montenegro är en av 2017 års nyheter med Ryanair från Stockholm Skavsta. Rutten startade i april  och trafikeras två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar. Podgorica är Montenegros huvudstad och har ca 150 000 invånare. Längs kusten finns många fina badorter, bl a Budva och Herceg Novi.

Boka Podgorica

Szczecin - Polen

Szczecin - Polen

Ny linje med Wizz Air!

Szczecin (eller Stettin) ligger Västpommern i nordvästra Polen, precis invid gränsen mot Tyskland. Staden är uppbyggd efter samma struktur som den franska huvudstaden – och kallas även ibland för ”Paris i norr” – med många parker och grönområden. Szczecin är både en universitetsstad och en viktig transportknutpunkt med sitt läge invid floden Oder och närheten till Östersjön. Det är inte långt från Szczecin till Berlin, bara 150 km.

Vid Östersjökusten utanför Szczecin finns dessutom fantastiska stränder och många spa-anläggningar, t ex i Swinoujscie, Międzyzdroje och Rewal. Varför inte planera en semesterresa hit i sommar?

Flygtrafiken med Wizz Air till Szczecin startar 14 maj och linjen trafikeras två gånger i veckan, på måndagar och fredagar.

Boka Szczecin

Wien - Österrike

Wien - Österrike

Ny linje med WizzAir mars 2019

I mars 2019 öppnar Wizz Air flygtrafik till Wien från Stockholm Skavsta.

Wien är Österrikes huvudstad, har 1,8 miljoner invånare och ligger i landets östra del. Det finns många anledningar att besöka Wien; det rika konst- och kulturlivet, alla museer och den vackra arkitekturen – och inte minst Spanska Ridskolan. Wien är också bas för flera internationella organisationer, som t ex IAEA och UNHCR, och stadens centrum finns med på UNESCO:s världsarvslista. När du reser till Wien har du också nära till både Alperna och Wienerwaldskogen.

Mer information om Wien finns på austria.info.

Linjen kommer att trafikeras fyra dagar i veckan; måndag, onsdag, fredag och söndag. Biljetter kan bokas redan nu via Skyscanner eller wizzair.com.

Boka Wien