Destinationer från Skavsta flygplats

Här presenteras destinationerna med respektive ankomstflygplats. För att se tidtabeller och boka flyg, se respektive flygbolags webbplats.

Ryanair Wizz Air Laudamotion

Neapel - Italien

Neapel - Italien

Res till pizzans hemstad

Flyg med Ryanair från Stockholm Skavsta till Neapel i Italien.

Linjen trafikeras två gånger i veckan, på måndagar och fredagar.

Neapel är Italiens tredje största stad efter Rom och Milano och ligger ca 20 mil söder om Rom, nära vulkanen Vesuvius vars utbrott begravde staden Pompeij år 79 e.Kr. Strax söder om staden ligger Amalfikusten med bl a de vackra städerna Sorrento och Positano, och utanför kusten hittar man ön Capri. Förutom att Neapel är pizzans hemstad, så kan du hitta många maträtter med färsk fisk och skaldjur.

Boka Neapel

Bergamo - Italien

Bergamo - Italien

Utforska norra Italien

Bergamo i norra Italien ligger ca 40 km nordöst om Milano, och nära de alpina sjöarna Como, Iseo och Garda. De italienska alperna börjar precis norr om staden.

Staden är uppdelad i två delar; den högre äldre delen (Città Alta) som är omgärdad av en venetiansk ringmur, och den lägre nyare delen (Città Bassa).

Bergamo är väl värt ett besök, och du kan även ha staden som bas när du utforskar norra Italien, till exempel Verona och Turin.

För tidtabell och biljetter, besök ryanair.com.

London - Storbritannien

London - Storbritannien

Flyg till London med Ryanair

I London finns bokstavligen något för alla. Mängder av besöksmål som historiska monument, intressanta byggnader och massor av museum av olika slag, likväl som shopping i allt från lyxiga affärer till loppmarknader. Flanera längs Themsen eller i någon av de många gröna parkerna. Och glöm inte att utforska det stora utbudet av restauranger, pubar och barer!

Boka ditt flyg till London Stansted på ryanair.com.

Wien - Österrike

Wien - Österrike

Flyg med Wizz Air eller Lauda!

Wien är Österrikes huvudstad, har 1,8 miljoner invånare och ligger i landets östra del. Det finns många anledningar att besöka Wien; det rika konst- och kulturlivet, alla museer och den vackra arkitekturen – och inte minst Spanska Ridskolan. Wien är också bas för flera internationella organisationer, som t ex IAEA och UNHCR, och stadens centrum finns med på UNESCO:s världsarvslista. När du reser till Wien har du också nära till både Alperna och Wienerwaldskogen.

Mer information om Wien finns på austria.info.

Biljetter kan bokas via Skyscanner, på wizzair.com och på laudamotion.com.

Boka Wien

Belgrad - Serbien

Belgrad - Serbien

"Det nya Berlin"

Serbiens huvudstad Belgrad är en av Europas äldsta huvudstäder, och namnet betyder “Vita staden” på serbiska. Staden ligger där floderna Donau och Sava möts, där borgen Kalegmedan vakar över staden från sin klippa och erbjuder en strålande utsikt. Belgrad kallas ibland även för ”lilla Berlin”. I bohemkvarteret Skadarlija hittar du ett myllrande folkliv bland stadsdelens många barer och kaféer, och nere längs floden trängs båtklubbarna med ett intensivt nattliv. Missa inte heller paradgatan Knez Mihailova, där du kan flanera mellan alla butiker, kaféer och restauranger, eller någon av stadens många marknader.

För tidtabell och biljetter, se wizzair.com.

Thessaloniki - Grekland

Thessaloniki - Grekland

Utforska norra Grekland

Thessaloniki har varit en viktig knutpunkt vid östra Medelhavet under flera tusen år och staden bär spår av många olika civilisationer, religioner och tidsepoker. En promenad i Thessaloniki blir lätt till en spännande historielektion!

Även maten är en spännande blandning av det traditionella grekiska köket, med influenser från bl a Mellanöstern, Asien och Medelhavsregionen.

Thessaloniki är också en utmärkt utgångspunkt för att utforska norra Grekland, Halkidiki-halvön och öarna i Egeiska havet, t ex Skopelos, Skiathos och Thasos.

Flyg med Ryanair avgår 2 gånger i veckan, boka på ryanair.com.

Riga - Lettland

Riga - Lettland

Ny flyglinje med Wizz Air

I november 2020 startar Wizz Air en ny flyglinje till Riga i Lettland. Den 800 år gamla staden har en lång och turbulent historia att utforska, och Riga finns även med på UNESCO’s Världsarvslista. Gamla Stan stoltserar med många vackra Art Noveau-fasader och från S:t Peterskyrkans torn har du den bästa utsikten över staden. Riga och stränderna längs Rigabukten bjuder även på många sköna spa-upplevelser.

Läs mer om Riga på LiveRiga.com.

Boka Riga

Vilnius - Litauen

Vilnius - Litauen

Ny flyglinje med Wizz Air

I slutet av oktober öppnar Wizz Air trafik till Vilnius från Stockholm Skavsta. Vilnius är Litauens huvudstad med ca en halv miljon invånare. Här finns många vackra byggnader i olika byggnadsstilar från olika århundraden. Missa inte att besöka bl a Gediminastornet och Katedralstorget. Läs mer om Vilnius på www.govilnius.lt/.

Boka Vilnius
×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.