Jobba på flygplatsen

 

Extrapersonal: Ramparbetare och Trafikassistenter

Inför sommaren 2019 söker Stockholm Skavsta Flygplats dig som är intresserad av att tjänstgöra som Ramparbetare eller Trafikassistent. Vi behöver både semestervikarier och säsongsanställda med anledning av utökad flygtrafik mellan april och oktober 2019.

Utbildning kommer att ske löpande under februari och mars.

För att kunna tjänstgöra på flygplatsen måste du lätt kunna ta dig hit under alla timmar på dygnet, då kommunala transporter inte finns att tillgå vid alla skift.

Säkerhet har hög prioritet och därför görs en registerkontroll innan beslut om anställning.

Ramparbetare

Flygplatsarbete främst med lastning och lossning av bagage
Vikariat eller visstid per timme. Skifttjänstgöring enligt schema både vardag och helg. Beredskap kan ingå.

Följande är krav för anställning: Goda språkkunskaper i svenska och engelska. Du ska vara minst 18 år och inneha minst körkort B.

Det är viktigt att du som söker har god fysik och trivs med ett fysiskt aktivt arbete. Viktigt är god social kompetens och god förmåga att arbeta både i grupp och självständigt. Meriterande är tidigare yrkeserfarenhet inom flygplats arbete/ramp arbete.

Ansök senast den 20 januari 2019 Arbetsförmedlingens hemsida.

Trafikassistent

Tjänstgör på Trafikkontoret främst med incheckning av passagerare och bagage samt boarding- och gatearbete.

Vikariat eller visstid per timme. Skifttjänstgöring enligt schema både vardag och helg. Beredskap kan ingå.

Följande är krav för anställning: Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal- och skrift, vi ser gärna ytterligare språkkunskaper framför allt polsk-, rumänsk- och ungersktalande. Du ska vara minst 18 år och inneha körkort B.

Du som söker ska vara flexibel, ha hög stresstålighet och god social kompetens. Du ska kunna ta ett stort ansvar och arbeta lika bra i grupp som självständigt. Meriterande är tidigare yrkeserfarenhet inom området flygplatsarbete, eller inom kundservice.

Ansök senast den 20 januari 2019 Arbetsförmedlingens hemsida.

HR-assistent

Trivs du i en händelserik miljö med internationell touch? Vill du ha ett utmanande och kvalificerat jobb i resebranschen på Sveriges största privata flygplats och vistas i en miljö där allt kan hända? Vi söker nu en kunnig, driven, nyfiken och utvecklingsorienterad HR-assistent till vår HR-avdelning som idag består av 1 person.

Som HR-assistent får du arbeta med ett brett spektrum av uppgifter med goda möjligheter att utvecklas på många olika områden.

I rollen ingår bland annat:

 • Att vara stöd till chefer i olika HR-frågor
 • Att vara väl insatt i lagar och förordningar inom HR-området
 • HR-administration, vid nyanställningar och avslut, aktuella kollektivavtal, förmåner och ersättningar, pensioner.
 • Föra protokoll
 • Att uppdatera vårt HR-system, arkivering
 • Att vara ett stöd till chefer i rekryteringsprocesser, lönerevision, medarbetarsamtal mm.
 • Support och rådgivning till medarbetare i löpande HR-frågor.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning med PA-inriktning eller motsvarande, samt minimum 3 års anställning som HR-assistent eller motsvarande. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Utöver det lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, där vi gärna ser att du:

 • Har god samarbetsförmåga
 • Är ansvarsfull och fullföljer dina uppgifter i tid
 • Är noggrann och gillar ordning och reda
 • Kan arbeta självständigt och ta egna initiativ
 • Är serviceinriktad i kontakter med anställda och chefer och har en positiv attityd

Kontoret är beläget på Skavsta flygplats.

Är du intresserad av tjänsten sänder du in din ansökan inklusive CV och personligt brev via e-post till  mette.faerder@skavsta.se. Märk din ansökan med ”HR-assistent”.

Vi vill ha din ansökan senast 6 december 2018.

Om Stockholm Skavsta Flygplats
Stockholm Skavsta Flygplats är Sveriges femte största flygplats och är banbrytande inom lågprisflyget i Skandinavien och är en idealisk bas för researrangörer och flygbolag. Passagerarterminalen kan ta emot cirka 3 miljoner passagerare per år och är designad för ytterligare utbyggnad.

Stockholm Skavsta Flygplats AB’s majoritetsägare (90,1%) är Vinci Airports. Resterande är ägd av Nyköpings Kommun. Vinci Airports är ett multinationellt företag. Företaget är världsomspännande, med huvudkontor i Paris samt flygplatser i USA, Sydamerika, Asien och Europa.

Flygplatskontrollanter – Securitas

Som flygplatskontrollant arbetar du med service och säkerhetsarbete inom flygplatsområdet och har ständig kontakt med människor som är på resande fot i en internationell miljö. I denna dynamiska, internationella och flerspråkiga miljö är du en del av en dedikerad grupp som tillhandahåller sina tjänster till flygplatser, flygbolag och många andra flygplatsrelaterande företag. Ditt jobb är att kontrollera och dubbelkontrollera alla tänkbara hot. Du kontrollerar passage­rare, flygplatspersonal, handbagage, byggnader och uppställningsplatser grundligt. Du kan också komma att kontrollera flygpost, fraktgods och serveringsutrustning.

Läs mer om tjänsterna och sök på Securitas webbplats.

Sista ansökningsdag är 2018-12-31.