Vi rekryterar – både till fasta tjänster och sommar- och extrapersonal

Vill du jobba på flygplats i en internationell miljö? Nu söker vi kandidater till flera intressanta roller. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Stockholm Skavsta flygplats
Stockholm Skavsta flygplats ligger i Nyköping, 100 km sydväst om Stockholm. Vi har flera internationella direktflyg till destinationer i Europa. Flygplatsen har stora möjligheter till utveckling med ett strategiskt geografiskt läge och en viktig roll i flygsverige. Regeringen planerar också att snabbtågsjärnvägen Ostlänken ska byggas med en station på Skavsta. I Skavstas upptagningsområde bor ca 2,3 miljoner människor och vi har ett miljötillstånd som tillåter 6 miljoner passagerare per år. Arlandastad Group är majoritetsägare av flygplatsen och planerar tillsammans med minoritetsägaren Nyköpings kommun att utveckla marken och fastigheten på området vid och omkring Skavsta.

Följ oss i sociala medier!
Vi finns på Facebook, Instagram och LinkedIN

Vi söker en Ekonomichef

Om rollen
I rollen som ekonomichef på Stockholm Skavsta Flygplats är arbetet fokuserat på både det strategiska och operativa arbetet. Ekonomichefen har det yttersta ansvaret för bolagets ekonomiska styrning och ansvarar för den legala redovisningen och rapporteringen. Ekonomichefen har även ansvar för budget- och prognosarbete samt för ekonomiska analyser, månatliga bokslut, skattehantering, momshantering och deklaration.
Ekonomichefen ingår i ledningsgruppen och rapporterar närmast till VD.
I rollen ingår också ett direkt personalansvar för de anställda som ingår i ekonomifunktionen, vilket ställer höga krav på goda ledaregenskaper.
Du kommer att arbeta nära verksamhetens chefer och andra stödfunktioner.

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Upprättande av budget, prognoser och finansiella rapporter i enlighet med koncernens policys och riktlinjer
 • Upprättande samt analys av månadsbokslut och årsredovisning
 • Ansvarig för försäkringsfrågor
 • Ansvarig för investeringsprocessen samt anläggningsregistret
 • Kontaktperson för revisorer, banker och andra myndigheter
 • Kontinuerligt främja utveckling och förbättring av befintliga rutiner
 • Intern kontroll, uppföljning och dialog
 • Hantering av kassaflöden

 

Vem är du?
För att lyckas i rollen krävs att du har ett strukturerat arbetssätt, är analytisk, noggrann, resultat- och affärsorienterad. Du har även förmågan att se helheten samt blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer.

Du bör vara civilekonom och ha akademisk bakgrund eller erfarenhet från liknande roll samt goda kunskaper inom kvalificerad redovisning och verksamhetsstyrning.

Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Mer information
Vi ber dig att skicka in din ansökan och bifoga ditt CV och personliga brev så snart om möjligt. Vi kallar löpande till intervju och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Skicka in din ansökan via e-post till madelene.karp@skavsta.se senast 31 mars 2023.

För frågor om tjänsten, kontakta Maria Gottvall via e-post maria.gottvall@skavsta.se eller ring 073-546 15 05.

Vi söker en HR-chef

Är du en engagerad person som trivs med att ha stor variation i ditt dagliga arbete och vill arbeta i utvecklande miljö så kan detta vara din nästa utmaning!

Om rollen
Rollen innefattar ett övergripande ansvar som rör allt inom HR-området. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt och är en del av ledningsgruppen på Stockholm Skavsta Flygplats AB.

Du kommer att arbeta nära verksamhetens chefer och andra stödfunktioner där några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att:

 • Vara företagets expert på arbetsrättsliga frågor
 • Ansvara för processer och policys inom HR
 • Stötta & hjälpa företagets chefer att växa i sina roller
 • Vara ordförande i skyddskommittén samt att driva och utveckla arbetsmiljöarbetet
 • Förhandla och samverka med arbetstagarorganisationerna
 • Följa upp och ta fram relevant statistik samt KPI:er


Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning eller mångårig yrkeserfarenhet inom HR
 • Gedigen erfarenhet av att leda och driva HR-processer
 • Goda kunskaper inom rehabiliteringsprocesser
 • Ledaregenskaper
 • Förhandlingsvana
 • Datorvana med god kunskap av Office
 • Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska

Vem är du?
För att vara framgångsrik i rollen krävs att du en stabil person med förmåga att samverka och samarbeta. Du har hög affärsförståelse och helhetssyn med fokus på hur HR-funktionen kan bidra i att skapa mervärde för både organisation som helhet och den enskilda medarbetaren.

Andra egenskaper som är viktiga för rollen som HR-chef är god kommunikativ förmåga samt att du är utåtriktad och trivs i att arbeta i en föränderlig verksamhet där omprioriteringar och nya beslut kan ske snabbt, där din flexibilitet kommer väl till pass.

Mer information
Är du intresserad av att bli vår nya HR-chef? Då ber vi dig att skicka in din ansökan och bifoga ditt CV och Personliga brev så snart om möjligt. Vi kallar löpande till intervju och tjänsten kan komma att tillsättas innan utgångsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan på mejl senast 31 mars 2023 till:
Marie Sterner Henriksson, Head of HR Arlandastad Group AB
marie.sterner-henriksson@arlandastad.se 
070-699 52 59

För eventuella frågor om tjänsten välkommen att mejla till: madelene.karp@skavsta.se

Vi söker en IT-ansvarig 

Är du självgående, strukturerad och kan arbeta väl i team och beredd att ta en ledande roll när det gäller IT-relaterade frågor på Stockholm Skavsta Airport? Då kan detta vara rollen att söka!

Om rollen
Som IT-ansvarig på Skavsta flygplats kommer du att ha en viktig roll i att säkerställa att vi kan erbjuda våra passagerare en smidig och problemfri resa. Vi söker någon som är självgående, strukturerad och som kan arbeta väl i team. Du bör ha god kommunikationsförmåga och vara beredd att ta på dig en ledande roll när det gäller att hantera IT-relaterade frågor på flygplatsen. Du bör även ha en hög teknisk förståelse då du kommer jobba mycket aktivt med befintlig IT-miljö.

Inom IT finns det även en rad olika projekt som drivs och förvaltas av dig som ansvarig. Det handlar mycket om att öka digitaliseringen av resenärernas upplevelse både när det kommer till incheckning och en sådan sak som parkering, fortsätta stärka cybersäkerheten samt se till att förbättra flöden och systemprestanda.

En flygplats är en fantastisk arbetsmiljö för en IT-avdelning. Det ger dig en daglig variation eftersom du inte bara behöver ta itu med användares behov utan även IT-system kopplade till flygplatsen. Du spelar en central roll för att varje ankomst och avgång blir den bästa upplevelsen för passagerare och flygbolag.

Uppdrag:

 • Nätverksadministration: Ansvarig för att övervaka och underhålla flygplatsens nätverksinfrastruktur, inklusive routrar, switchar, brandväggar och annan nätverksutrustning. Måste ha förmåga att lösa nätverksproblem och övervaka nätverkssäkerhet.
 • Serverhantering: Ansvarig för att hantera och underhålla flygplatsens servermiljö, inklusive serverinstallationer, virtualiseringsteknik, lagringslösningar och backup-åtgärder. Måste ha förmåga att hantera serverfel och problem och kunna återställa system från backup.
 • Databashantering: Ansvarig för att hantera flygplatsens databaser, inklusive installation och underhåll av databaser, datareplikering och backup. Måste ha förmåga att hantera databasfel och kunna återställa databaser från backup.
 • IT-säkerhet: Ansvarig för att säkerställa att flygplatsens IT-system och data är säkra och skyddade mot hot och attacker. Måste ha förmåga att övervaka system för säkerhetsbrister, genomföra säkerhetsuppdateringar och implementera säkerhetspolicyer.
 • Molntjänster: Ansvarig för att övervaka och hantera flygplatsens molntjänster, inklusive molnlagring, molntjänster och virtualiseringsplattformar. Måste ha förmåga att hantera molnproblem och kunna migrera system till molnplattformar.
 • Projektledning: Ansvarig för att leda IT-projekt på flygplatsen, inklusive projektplanering, genomförande och övervakning. Måste ha förmåga att hantera projektgrupper, leverantörer och samarbeta med andra avdelningar på flygplatsen.
 • Support: Ansvarig för att ge teknisk support till användare på flygplatsen, inklusive hjälp med användarfrågor, systemproblem och felavhjälpning. Måste ha förmåga att arbeta under tidspress och ha god kommunikationsförmåga för att kunna hjälpa användare på ett effektivt sätt.
 • Budgetansvar: Ansvarig för att hantera IT-avdelningens budget och att den efterföljs.

Du som IT-ansvarig på Skavsta Flygplats måste ha en bred teknisk kunskap och vara förtrogen med en rad olika tekniska system och plattformar. De måste också ha en god förståelse för flygplatsens verksamhet och behoven hos dess användare.

Affärslösningar för flygplatsen (meriterande): CCTV, FIDS, Incheckningssystem, Inpasseringssystem, FMS (Flight Management System), IT-Glue samt kunskap eller utbildning inom ATSEP

Utbildning och färdigheter som krävs: Svenska, Engelska (professionell nivå) och Kandidatexamen inom IT eller motsvarande dokumenterad arbetslivserfarenhet.

Övrig information:
Placering: Stockholm Skavsta Flygplats
Kontrakt: 100% Tillsvidareanställning, Provanställning kan komma att tillämpas.
Sista ansökningsdag: 2022-03-31. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Ansökan skickas till: madelene.karp@skavsta.se Vänligen märk din ansökan med IT.
Vid frågor om tjänstens innehåll kontakta: Adam Eklund Eriksson, nuvarande IT-ansvarig på 076–3174990 eller Andreas Blomstrand, Teknisk chef på 070–4346342.

Vi söker personal till bagagehanteringen!

Arbetsuppgifter bagagehantering (Rampen)
På Rampen hanterar du bagage och all den markservice som behövs för att lasta på och av flygplan. Du bidrar till att säkerställa att flygen kan ankomma och avgå enligt tidtabell. Arbetsuppgifter på vår interna räddningstjänst kan förekomma – du får i så fall utbildning.

Din profil

· Du är minst 18 år fyllda.

· Du är noggrann, har hög servicekänsla och säkerställer att vi erbjuder en god kundresa och hög servicegrad till våra resenärer och partners.

· Du har god social kompetens, är flexibel och har hög stresstålighet.

· Du kan ta stort ansvar och arbeta både självständigt och i grupp.

· Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

· Du har körkort B.

Tjänsterna är visstidsanställning på 50–80% tjänstgöringsgrad. Sommartidtabellen börjar i slutet på mars så det finns möjlighet till anställning från april till sista augusti – med chans till förlängning. Upplärning kommer att påbörjas under februari/mars.

Då tjänsten är inom säkerhetsklassat område kommer en säkerhetsprövning göras på samtliga innan anställning. Skicka din ansökan eller eventuella frågor till rekrytering.handling@skavsta.se snarast, vi behandlar ansökningarna löpande. Sök senast 15 mars. Märk din ansökan med Rampen.

Vi söker personal till incheckning!

Arbetsuppgifter incheckning (Trafikkontoret)
På Trafikkontoret ansvarar du i huvudsak för incheckning och boarding av passagerare. Du säkerställer även att flygen kan avgå enligt tidtabell och in din roll kommer även andra arbetsuppgifter att förekomma som ställer krav på hög servicekänsla för att erbjuda en god kundresa.

Din profil

· Du är minst 18 år fyllda.

· Du är noggrann, har hög servicekänsla och säkerställer att vi erbjuder en god kundresa och hög servicegrad till våra resenärer och partners.

· Du har god social kompetens, är flexibel och har hög stresstålighet.

· Du kan ta stort ansvar och arbeta både självständigt och i grupp.

· Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift, vi ser gärna ytterligare språkkunskaper.

· Du har körkort B.

Tjänsterna är visstidsanställning på 50–80% tjänstgöringsgrad. Sommartidtabellen börjar i slutet på mars så det finns möjlighet till anställning från april till sista augusti – med chans till förlängning. Upplärning kommer att påbörjas under februari/mars.

Då tjänsten är inom säkerhetsklassat område kommer en säkerhetsprövning göras på samtliga innan anställning. Skicka din ansökan eller eventuella frågor till rekrytering.handling@skavsta.se snarast, vi behandlar ansökningarna löpande. Sök senast 15 mars. . Märk din ansökan med Trafikkontoret.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.