Händelserik sommar på Stockholm Skavsta

2 nya destinationer från Stockholm Skavsta flygplats; Pristina och Sarajevo. Sveriges tredje största flygplats bidrar till ökade resmöjligheter
o Wizz Air fortsätter sin utveckling på Stockholm Skavsta med en ny fjärde destination till sommaren; Sarajevo i Bosnien-Hercegovina
o Stockholm Skavsta är glada att få välkomna en tredje flygbolagspartner till sommaren som ska flyga till Pristina i Kosovo.
Ett nytt testcenter för COVID har öppnat på Connect Hotel på flygplatsen, som möjliggör en snabb och smidig testning innan resa
Stockholm Skavsta välkomnar det fjärde brandflygplanet, som kommer att vara baserat hos SAAB på Stockholm Skavsta, vilket förstärker Sveriges och Europas beredskap för brandbekämpning.

 

NYA DESTINATIONER

Wizz Air meddelar idag att de öppnar en sextonde destination från Stockholm Skavsta flygplats; Sarajevo, huvudstaden i Bosnien-Hercegovina. Den nya linjen kommer att trafikeras två gånger i veckan (måndagar och fredagar) fr o m 18 juni (uppdaterat startdatum). Wizz Air har tidigare i år öppnat en bas på Sarajevo International Airport, vilket öppnar för nya direktflyg. Biljetter bokas på www.wizzair.com.

Detta är Wizz Air’s fjärde nya flyglinje som öppnar från Stockholm Skavsta i sommar. Förra veckan invigdes den nya linjen till Tirana i Albanien, och i juni öppnar nya flyglinjer till Riga och Banja Luka.

 

NYTT FLYGBOLAG

Stockholm Skavsta kommer att få en direklänk till en annan helt ny destination denna sommar; Pristina, Kosovos huvudstad. Den nya linjen kommer att trafikeras två gånger i veckan, på måndagar och fredagar av flygbolaget Trade Air, som flyger för Mywings Aviation, med start 6 juni (uppdaterat startdatum). Flyglinjen kommer att marknadsföras av en grupp researrangörer och flygbiljetter kan bokas via www.flyrbp.com, www.airmunich.eu samt www.mysky24.com. Detta blir en viktig milstolpe för flygplatsen att få trafik med ett tredje flygbolag, vilket vi inte har haft under de senaste åren.

I södra Stockholmsregionen bor många invånare med sina rötter i Balkanregionen, och särskilt från Bosnien-Hercegovina och Kosovo, vilket gör att Stockholm Skavstas läge och utbud är perfekt för dem som längtar efter att träffa familj och vänner så snart resandet i Europa återupptas. Stockholm Skavsta kommer att erbjuda resor till 27 destinationer denna sommar.

 

NYTT TESTCENTER FÖR COVID

För att underlätta för människors resande, har nu ett nytt testcenter för COVID öppnat på Stockholm Skavsta flygplats, på närbelägna Connect Hotel. Här kan du COVID-testa dig och få reseintyg snabbt och smidigt innan du ska resa. Testcentret drivs av LäkarintygDirekt

Med stöd från VINCI Airports, har flygplatsen vidtagit alla nödvändiga åtgärder för resenärernas säkerhet, som exempelvis obligatorisk ansiktsmask för både passagerare och personal i terminalen och ombord på flygplanet, handdesinfektion finns tillgängligt överallt på flygplatsen, golvdekaler som hjälper till att hålla social distansering och plexiglas vid diskar och gater för passagerarnas säkerhet på flygplatsen.

 

FÖRSTÄRKNING AV SVERIGES BEREDSKAP

MSB:s fjärde brandflygplan har nyligen anlänt till Stockholm Skavsta, där de fyra brandflygen av modellen Air Tractor AT-802 är baserade hos SAAB. Förra sommaren anlände de två första brandflygplanen, som spelade en viktig roll under flera brandbekämpande uppdrag under förra året. MSB beslutade tidigare i år att köpa in ytterligare två brandflygplan, som nu har levererats till SAAB på Stockholm Skavsta flygplats. Med dessa fyra brandflygplanen är Sveriges och Europas beredskap inför sommarens brandsäsong bättre än någonsin.

Alla nyheter
×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.