Nätverket Hidden Disabilities Sunflower

Stockholm Skavsta flygplats, som drivs av VINCI Airports, har anslutit sig till nätverket Hidden Disabilities Sunflower för att stödja personer med osynliga funktionsnedsättningar som reser till och från flygplatsen.

Initiativet lanserades först av London Gatwick flygplats, som också drivs av VINCI Airports, och Solrosbanden har sedan dess blivit en globalt erkänd symbol av bland annat stora transportknutpunkter, privata organisationer, sport- och nöjesanläggningar, hälsoleverantörer med flera.

Stockholm Skavsta är den första flygplatsen i Sverige som erbjuder dessa symboliska band för kunder. – “Att följa andra flygplatser i VINCI Airports-nätverk som Gatwick, är ett bevis på vårt starka engagemang för inkludering och tillgänglighet för alla på våra flygplatser. På VINCI Airports vill vi att våra kunder ska få bästa möjliga reseupplevelse och vi är stolta över att Stockholm Skavsta är den första flygplatsen i Sverige att delta i detta system. Vi är säkra att vi med Solrosbanden kommer att kunna skapa en positiv reseupplevelse för personer med dolda funktionsnedsättningar. Oktober är en månad av medvetenhet och vad som kan vara ett bättre tillfälle att lansera detta fantastiska initiativ.” säger Stockholm Skavstas verkställande direktör Cedric Fechter.

Lanseringen av Solrosbanden på Stockholm Skavsta flygplats sponsras av CAPERO Medical AB, som är distributör av förstklassiga stomiprodukter i Sverige. Capero bestämde sig för att sponsra flygplatsen med Solrosband i oktober med tanke på World Ostomy Day faller in den 2 oktober.

Banden, som dekoreras av en enkel solrosbild på en grön bakgrund, är ett diskret sätt att uppmärksamma anställda på flygplatsen, på att passageraren kan behöva lite extra stöd eller bara lite mer tid.

Solrosbanden stöder personer med funktionsnedsättning som kanske inte är uppenbara för andra, såsom autism, demens, psykisk ohälsa eller inlärningssvårigheter. Under Hidden Disability Sunflower kan personer med osynliga funktionsnedsättningar välja att bära solrosbanden som ett subtilt sätt att låta andra veta att de kan behöva lite mer tid, vänlighet, tålamod och förståelse. Solrosbandet ger inte automatiskt tillgång till Fast Track eller prioriterad ombordstigning. Det är inte nödvändigt eller möjligt att beställa Solrosbanden innan du anländer till Stockholm Skavsta Flygplats. De som önskar att ha ett solrosband kan enkelt hämta en vid informationsdisken på flygplatsen utan extra kostnad.

Paul White, VD Hidden Disabilities Sunflower, ”Vi är mycket glada över att Stockholm Skavsta Flygplats anslutit sig till nätverket Hidden Disabilities Sunflower. Varje gång en ny flygplats ansluter sig gör det världen mer nåbar för människor som har dolda funktionsnedsättningar. Personalen på Stockholm Skavsta Flygplats har gått vår utbildning och är redo att stödja solrospassagerare så att de kan resa och utforska, återförenas med familj och nära och kära och naturligtvis skapa nya minnen.”

Om Hidden Disabilites Sunflower

  • Hidden Disabilities Sunflower finns för att hjälpa personer med funktionsnedsättningar som inte är omedelbart uppenbara som autistiskt spektrumtillstånd, kronisk smärta, demens, ångest, synnedsättning eller hörselskada eller döva. Vårt mål är att hjälpa till att göra det osynliga, synligt.
  • I Storbritannien har 1 av 5 personer en funktionsnedsättning, 80 procent av dessa är osynliga.
  • Att bära Hidden Disabilities Sunflower indikerar diskret för människor runt bäraren inklusive personal, kollegor och vårdpersonal att de behöver ytterligare stöd, hjälp eller bara lite mer tid.
  • Hidden Disabilities Sunflower grundades 2016. Sedan dess har det antagits globalt av stora flygplatser och arenor och i Storbritannien, av många stormarknader, järnvägs- och busstationer, fritidsanläggningar, NHS, ett antal polis-, brand- och ambulanstjänster och ett ökande antal små och stora företag och organisationer.
  • Hidden Disabilities Sunflower är dedikerad till att hjälpa företag att identifiera kunder med en icke-uppenbar funktionsnedsättning.
  • Detaljer om hur du ansluter dig till systemet finns här: https://hiddendisabilitiesstore.com/how-to-join
  • Hidden Disabilities Sunflower Scheme Limited, som tidigare ägdes av Tabbers Limited, är ett privat företag. Både Tabbers och Hidden Disabilities Sunflower Scheme ägs av Tabbers Holdings Limited. För ytterligare information vänligen kontakta join@hiddendisabilitiesstore.com

Om Capero Medical AB 

Capero Medical AB är en pålitlig, stabil och långsiktig distributör som importerar högkvalitativa stoma care-produkter från Trio Healthcare, Storbritannien. Våra kunder ska hitta ett mervärde i våra produkter och personlig service. 

Läs mer här: www.capero.se

 

Alla nyheter
×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.