Resa med barn

Barnmat

Möjligheter att värma barnmat finns i restaurangen efter säkerhetskontrollen.

Barnvagnar

Avresa
Stora barnvagnar checkar ni in vid flygplatsens disk för Specialbagage. Mindre barnvagnar/sulkys får tas med genom säkerhetskontrollen och ut till flygplanet.

Vi rekommenderar att ni köper en skyddspåse till incheckade barnvagnar för att skydda den mot smuts och att lösa delar fastnar/försvinner i bagagehanteringen. Skyddspåsar till barnvagnar finns att köpa i Service Center för 60 kr.

Tar ni med barnvagnen genom säkerhetskontrollen måste barnet lyftas ur vagnen under tiden vagnen röntgas separat.
Vagnen lämnas sedan vid den främre flygplanstrappan innan ni går ombord på flygplanet.

Ankomst
Vid ankomst till flygplatsen finns barnvagnen att hämta vid främre flygplanstrappan. Vill man inte hämta vagnen där, kommer den att köras tillsammans med övrigt bagage till Ankommande bagage inne i terminalen, där även incheckade barnvagnar hämtas.

Tänk på att ibland måste man gå upp- och nedför trappor på väg från flygplanet till ankomsthallen.

Genom säkerhetskontrollen med barn

Barnmat, mjölk och välling i flytande form etc, som anses nödvändigt för en resa med små barn får naturligtvis tas med ombord. I säkerhetskontrollen ska barnmat tas ur handbagaget för att kontrolleras separat.

Barnmat i burkar går bra att ta med i handbagaget, helst sådana med lock som kan öppnas vid en kontroll och sedan återförslutas. Blöjor och våtservetter får också tas med i handbagaget, men krämer, pastor, lotioner och geléer måste rymmas i behållare om max 100 ml och vara placerade i en 1-liters genomskinlig och återförslutningsbar plastpåse, som restriktionerna för vätskor anger.

Du får ta med en barnsulky genom säkerhetskontrollen, men du måste lyfta ur barnet under tiden vagnen blir röntgad.

Skötrum

Samtliga handikapptoaletter är utrustade med skötbord. Det finns en handikapptoalett i varje toalettavdelning. Toalettavdelningar finns i incheckningshallen, avgångshallen samt vid bagageutlämningen för ankommande passagerare. Se terminalkartan.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.