Lokal restaurang öppnar på Stockholm Skavsta Airport – satsar på mat och dryck med närodlade råvaror

I vår öppnar ett nytt mat- och dryckesutbud på Stockholm Skavsta Airport. Det är den lokala entreprenören bakom Nyköping Brewing, Svärdsklova Restaurang och ät. som öppnar två nya restauranger på flygplatsen.

I takt med att fler flygbolag och flyglinjer börjar flyga från Stockholm Skavsta Airport satsas det på att skapa ett större utbud av vällagad mat på flygplatsen. Både innan och efter säkerhetskontrollerna. Den nya restaurangen i anslutning till gaterna beräknas öppna från april. Målet är att erbjuda en helt ny restaurangupplevelse med ett fullt sortiment. Menyn kommer erbjuda rätter och smaker från hela världen baserat på lokala råvaror och öl från det egna bryggeriet. Under övergångsperioden mars månad kommer ett begränsat utbud att finnas tillgängligt för resenärer.

Parallellt utvecklas ytterligare restaurang mellan incheckningen och säkerhetskontrollen. Här kommer både resenärer, besökare och verksamheter i området kunna njuta av ett brett sortiment med vällagad lunch och dryck. Restaurangen öppnar fullt ut under sommaren 2023. Under årets varma månader kommer det även finnas en uteservering i anslutning till restaurangen.

– Det här är en positiv utveckling, inte minst för våra resenärer och för områdets utveckling. Vi lägger ett stort fokus på att utveckla flygplatsen för att resenärerna ska få en ännu bättre start på sin resa. Det känns därför extra roligt att vi kan erbjuda ett nytt och uppdaterat utbud, speciellt inför Norwegians nya linjer till Malaga och Alicante med start i början av april, säger Jesper Fredmark, vd på Stockholm Skavsta Airport.

– Det är enormt spännande att få till ett samarbete med en lokalt förankrad, innovativ och driven restauratör. Ätpunkt Gruppen har en hög känsla för kvalitet med flera lyckade etableringar. Framgången ligger till stor del i deras lyhördhet och att anpassa efter målgrupp, en syn vi delar. Vi är väldigt glada över att få välkomna Ätpunkt Gruppen till Stockholm Skavsta Airport, säger Maria Karlsson, chef för fastighetsförädlingen Explore Skavsta.

Nyköping Brewing, Svärdsklova Restaurang och ät. är lokala och välkända restauranger för Nyköpingsbor. Den lokala maten och öl från det egna bryggeriet står i fokus på samtliga restauranger. På Stockholm Skavsta Airport kommer maten baseras på den populära restaurangen ät:s koncept men anpassas efter målgruppen på flygplatsen. Det blir lokal mat med nordiska smaker som ska symbolisera resan med det enkla och det goda. Utöver den klassiska menyn från ät. kommer det finnas ett utbud av Grab & Go som wraps, sallader och juicer samt ett utbud av färska säsongsbaserade ölsorter. Restaurangerna satsar på snabb service och valfrihet – matgästerna kan välja att beställa direkt av personalen eller köfritt genom deras app.

– I våra restauranger ska snabb service och hög kvalitet gå hand i hand. Vi vill ge det bästa av två världar. Alla ska kunna hitta något att äta och dricka. Vi är glada över att få erbjuda ett omtyckt och beprövat koncept och ser fram emot att hitta nya rätter som passar resenärerna på Stockholm Skavsta Airport. Vi ser läget som ett fönster till resten av världen som ger oss chansen att visa upp det bästa från Nyköping på ett personligt och lokalt sätt för en internationell publik. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med flygplatsen och att få utveckla vårt utbud på plats över tid, säger Sasse Sepehrazar, vd och grundare av Ätpunkt Gruppen.

HMS Restauranger som hyr lokalerna idag flyttar sin verksamhet från flygplatsen 28 februari.

– Vi vill tacka HMS för vårt goda samarbete genom åren och deras bidrag till flygplatsen. Nu ser vi fram emot att ta nästa steg i utvecklingen med de nya restauratörerna, säger Jesper Fredmark.

Alla nyheter
×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.