Norwegian satsar på direktflyg till Alicante och Malaga från Stockholm Skavsta Airport

Med start från april 2023 kommer det norska flygbolaget Norwegian flyga direkt till Spanien från Stockholm Skavsta Airport. De nya destinationerna är Alicante och Malaga. Samarbetet med Norwegian är ett viktigt steg i den långsiktiga planen att sätta flygplatsen på den nationella och internationella flygplatskartan.

Norwegians David Charles Peacock Sunrise 737 800

Vi är glada över att Norwegian lanserar två nya direktlinjer från Stockholm Skavsta Airport då de tidigare inte har trafikerat flygplatsen. Det här innebär att vi utökar tillgängligheten mellan Sverige och Spanien, något som har efterfrågats av resenärer sedan en tid tillbaka. Det här är ett viktigt steg i vår långsiktiga plan att utveckla flygplatsen och området runt omkring tillsammans med vår huvudägare Arlandastad Group, säger Kjell-Åke Westin, styrelseordförande, Stockholm Skavsta Airport.

Vi är glada över att kunna lansera direktflyg till Spanien från en flygplats i Sverige som vi inte tidigare har trafikerat. Med den nya direktlinjen från Stockholm Skavsta Airport blir det både lättare och snabbare för ännu fler resenärer i denna region att kunna flyga till spanska solkusten. Vi ser fram emot att välkomna resenärer ombord i våra moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Magnus Thome Maursund, EVP Network, Pricing & Optimisation på Norwegian.

Den senaste tiden har Arlandastad Group tillsammans med nya ledningen för Stockholm Skavsta Airport gjort viktiga satsningar och rekryteringar för att långsiktigt bygga upp flygplatsen och området omkring.

Vi har nu lagt grunden för utvecklingen av Stockholm Skavsta Airport. Vi har rekryterat flygplatsens nya vd Jesper Fredmark och även rekryterat Maria Karlsson, nuvarande näringslivschefen för Nyköpings kommun som kommer bli Chef för Fastighetsförädling för Explore Skavsta. Båda börjar sina tjänster i början av januari, berättar Kjell-Åke Westin styrelseordförande, Stockholm Skavsta Airport.

Norwegians nya linjer:

Stockholm Skavsta Airport (NYO) – Malaga (AGP): Två avgångar i veckan, på onsdagar och söndagar med start 2 april 2023.

Stockholm Skavsta Airport (NYO) – Alicante (ALC): Två avgångar i veckan, på onsdagar och lördagar med start 1 april 2023.

Under första säsongen 2023 kommer de nya linjerna att trafikeras mellan slutet av mars och slutet av oktober. Fler linjer och fler avgångar kan komma att lanseras senare.

För ytterligare information, kontakta:

Kjell-Åke Westin, styrelseordförande
Stockholm Skavsta Airport
kjell-ake.westin@skavsta.se
070 891 68 40

Mediefrågor kontakta:

Sara Johansson, Kommunikationschef
Arlandastad Group
press@arlandastad.se
073 034 63 97

Alla nyheter
×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.