Ny linje med Wizz Air till Szczecin

I maj 2018 öppnar Wizz Air en ny flyglinje från Stockholm Skavsta till Szczecin i Polen.

Szczecin (eller Stettin) ligger Västpommern i nordvästra Polen, precis invid gränsen mot Tyskland. Staden är uppbyggd efter samma struktur som den franska huvudstaden – och kallas även ibland för ”Paris i norr” – med många parker och grönområden. Szczecin är både en universitetsstad och en viktig transportknutpunkt med sitt läge invid floden Oder och närheten till Östersjön.

Flygtrafiken med Wizz Air till Szczecin startar 14 maj och linjen trafikeras två gånger i veckan, på måndagar och fredagar. Flyg kan bokas på wizzair.com fr o m onsdag 21 februari.

Peter Steinmetz, VD Stockholm Skavsta Airport säger: ”Vi har, med hjälp från den polska ambassaden och den polska turistorganisationen i Stockholm, kunnat visa potentialen för den här flyglinjen. Idag reser många via Berlin eller åker bilfärja från södra Sverige till Szczecin. Jag tror att många av dem kommer att välja att flyga direkt istället. Szczecin blir den 14:e destinationen med Wizz Air från Stockholm Skavsta, som visar det starka samarbetet mellan våra företag.”

Alla nyheter