Nyheter

Norwegian utökar flygtrafiken till Spanien sommaren 2024

Det norska flygbolaget Norwegian fortsätter flyga direkt från Stockholm Skavsta Airport till Alicante och Malaga i Spanien under sommaren 2024. Dessutom utökas trafiken till Alicante till tre gånger i veckan från sommarens två.

Regeringen föreslår statligt stöd till Stockholm Skavsta Airport

Regeringen föreslår i budgetpropositionen för 2024 att det statliga bidraget för driftstöd till kommunala och privata flygplatser mer än fördubblas jämfört med i dag, från 103 miljoner kronor till 210 miljoner kronor årligen.

Strejk för säkerhetspersonal avblåst

Parterna har idag, fredag 30 juni, kommit överens om ett nytt avtal.

Nu blir det ännu enklare att hämta och lämna på flygplatsen

Från 15 maj tar vi bort bommarna vid korttidsparkeringen mittemot terminalen för att du ska kunna parkera enklare.

Militär flygverksamhet med anledning av Försvarsmaktens övning

Just nu pågår Försvarsmaktens övning Aurora 23. Den 30 april – 9 maj kommer utökad militär flygverksamhet ske på Stockholm Skavsta Airport.

Premiär för Norwegians direktflyg till Alicante och Malaga från Stockholm Skavsta Airport

Lördag 1 april och söndag 2 april avgick de första av Norwegians direktflyg till de två populära spanska städerna Alicante och Malaga. Intresset har varit stort och lanseringen har varit efterlängtad av såväl resenärer som verksamheter i Nyköpings kommun med kranskommuner. Samarbetet med Norwegian är ett viktigt steg i den långsiktiga planen att sätta flygplatsen på den nationella och internationella flygplatskartan.

Lokal restaurang öppnar på Stockholm Skavsta Airport – satsar på mat och dryck med närodlade råvaror

I vår öppnar ett nytt mat- och dryckesutbud på Stockholm Skavsta Airport. Det är den lokala entreprenören bakom Nyköping Brewing, Svärdsklova Restaurang och ät. som öppnar två nya restauranger på flygplatsen.

Stockholm Skavsta Airport utsedd som beredskapsflygplats av regeringen

Den 20 december antog Regeringen budgetförslaget för utgiftsområde 22, som avgjorde Stockholm Skavsta Airports framtid som Beredskapsflygplats.

Norwegian satsar på direktflyg till Alicante och Malaga från Stockholm Skavsta Airport

Med start från april 2023 kommer det norska flygbolaget Norwegian flyga direkt till Spanien från Stockholm Skavsta Airport. De nya destinationerna är Alicante och Malaga. Samarbetet med Norwegian är ett viktigt steg i den långsiktiga planen att sätta flygplatsen på den nationella och internationella flygplatskartan.

Ny vd till Stockholm Skavsta Flygplats – har stor erfarenhet av flygindustrin

Nu sätts stort fokus på att skapa rätt förutsättningar för Stockholm Skavsta Flygplats. Som ett led i utvecklingen välkomnas Jesper Fredmark som ny vd. Han kommer senast från en befattning som Nordenchef på Menzies Aviation Sverige och tillträder sin nya roll på flygplatsen under januari 2023.

Arlandastad Group välkomnar näringslivschef Maria Karlsson – ska driva fastighetsutvecklingen i Skavsta

Arlandastad Group fortsätter sin tillväxtresa och lägger grunden för en växande organisation i Skavsta. För att hantera tillväxten på den nya geografin stärker bolaget upp med Maria Karlsson, nuvarande Näringslivschefen i Nyköpings kommun. Maria börjar sin nya tjänst den 1 januari 2023 och kommer ansvara för fastighetsutvecklingen av Explore Skavsta. Ett utvecklingsprojekt på totalt 4.84 miljoner kvm motsvarande 13 Gamla stan.

Arlandastad Group säkrar finansiering om 75 MSEK för Stockholm Skavsta Flygplats

Den 17 maj 2022 tillträde Arlandastad Group 90,1 procent av Stockholm Skavsta Flygplats i partnerskap med Nyköpings kommun. Nu har bolaget säkrat en finansiering om 75 MSEK som stärker kassan för Stockholm Skavsta Flygplats AB. Finansieringen är placerad lokalt hos Sörmlands Sparbank och är ett lån med fyra års löptid.

Stor dag för Stockholm Skavsta Flygplats – ägaren Arlandastad Group och styrelseordförande Kjell-Åke Westin har officiellt tillträtt

Som Arlandastad Group tidigare har meddelat, i pressmeddelandet den 22 mars, har företaget förvärvat 90,1 procent av Stockholm Skavsta Flygplats i partnerskap med Nyköpings kommun. Nu har parterna tillträtt tillsammans med erfarna Kjell-Åke Westin som styrelseordförande.

Arlandastad Group köper Skavsta flygplats

Arlandastad Group köper Skavsta flygplats – utvecklar företagspark, logistik och solcellspark

Så här påverkas Stockholm Skavsta av situationen i Ukraina

På grund av situationen i Ukraina så är en linje från Stockholm Skavsta inställd i nuläget. Vi följer läget och uppdaterar här när ny information kommer.

VINCI-gruppen växer

VINCI Airports tar över driften av åtta nya flygplatser, inklusive Manaus International Airport i Brasilien och Annecy Mont-Blanc flygplats i Frankrike.

Stockholm Skavsta flygplats står redo

Stockholm Skavsta flygplats har lämnat in ett yttrande om regeringens utredning ”Bromma flygplats – underlag för avveckling av drift och verksamhet”. Yttrandet lyfter fram Skavstas roll och funktion i ett både nationellt och regionalt perspektiv.

Ny flyglinje till Kiev med Wizz Air

Wizz Air, Europas snabbast växande flygbolag släpper idag en ny flyglinje mellan Kiev och Stockholm Skavsta Airport.

Nätverket Hidden Disabilities Sunflower

Stockholm Skavsta flygplats, som drivs av VINCI Airports, har anslutit sig till nätverket Hidden Disabilities Sunflower för att stödja personer med osynliga funktionsnedsättningar som reser till och från flygplatsen.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.