Nyheter

VINCI-gruppen växer

VINCI Airports tar över driften av åtta nya flygplatser, inklusive Manaus International Airport i Brasilien och Annecy Mont-Blanc flygplats i Frankrike.

Covid-19: Vad gäller på flygplatsen?

Här har vi samlat information om hur covid-19 påverkar flygplatsen och dig som resenär.

Stockholm Skavsta flygplats står redo

Stockholm Skavsta flygplats har lämnat in ett yttrande om regeringens utredning ”Bromma flygplats – underlag för avveckling av drift och verksamhet”. Yttrandet lyfter fram Skavstas roll och funktion i ett både nationellt och regionalt perspektiv.

Ny flyglinje till Kiev med Wizz Air

Wizz Air, Europas snabbast växande flygbolag släpper idag en ny flyglinje mellan Kiev och Stockholm Skavsta Airport.

Nätverket Hidden Disabilities Sunflower

Stockholm Skavsta flygplats, som drivs av VINCI Airports, har anslutit sig till nätverket Hidden Disabilities Sunflower för att stödja personer med osynliga funktionsnedsättningar som reser till och från flygplatsen.

Första flyget till Sarajevo med Wizz Air

Fredag 18 juni var det premiär för Wizz Airs flyg till Sarajevo från Stockholm Skavsta Airport.

FÖRSTA FLYGET MED TRADE AIR TILL PRISTINA

Idag 6 juni avgick det första flyget med Trade Air till Pristina i Kosovo.

Premiärflyg för Wizz Air till Banja Luka

Söndag 6 juni avgick premiärflyget till Banja Luka med Wizz Air.

Stockholm Skavsta bekräftar sina hållbarhetsmål

20 maj hölls ett toppmöte inom ACI EUROPE om luftfartens hållbarhet, där bl a flygplatssektorns gemensamma åtagande som 235 europeiska flygplatser har skrivit under. Som en del av VINCI Airports nätverk, bekräftar Stockholm Skavsta Airport nätverkets mål att uppnå netto nollutsläpp 2050.

Händelserik sommar på Stockholm Skavsta

2 nya destinationer från Stockholm Skavsta flygplats; Pristina och Sarajevo. Sveriges tredje största flygplats bidrar till ökade resmöjligheter
o Wizz Air fortsätter sin utveckling på Stockholm Skavsta med en ny fjärde destination till sommaren; Sarajevo i Bosnien-Hercegovina
o Stockholm Skavsta är glada att få välkomna en tredje flygbolagspartner till sommaren som ska flyga till Pristina i Kosovo.
Ett nytt testcenter för COVID har öppnat på Connect Hotel på flygplatsen, som möjliggör en snabb och smidig testning innan resa
Stockholm Skavsta välkomnar det fjärde brandflygplanet, som kommer att vara baserat hos SAAB på Stockholm Skavsta, vilket förstärker Sveriges och Europas beredskap för brandbekämpning.

Ny flyglinje till Banja Luka med Wizz Air

Idag meddelar WIzz Air en ny flyglinje från Stockholm Skavsta flygplats till Banja Luka i Bosnien Hercegovina.

Utökat sommarprogram med nya destinationer

Stockholm Skavsta förbereder för ett utökat sommarprogram med nya destinationer.

• 23 olika destinationer i 16 länder i Europa
• Tre nya sommarresmål: Zadar, Riga och Tirana
• Konkurrenskraftiga priser tack vare långsiktiga partnerskap med Wizz Air och Ryanair

NY FLYGLINJE TILL TIRANA MED WIZZ AIR

Wizz Air ser utvecklingspotentialen i Stockholm Skavsta Airport och fortsätter nu sin expansion på flygplatsen.

Krav på Covid-test för inresa till Sverige

Den svenska regeringen meddelar att nya regler införs fr o m 6 februari 2021 om krav på att utländska medborgare måste kunna uppvisa ett negativt Covid-test vid inresa till Sverige. Testet måste vara genomfört inom 48 timmar innan ankomst till Sverige. Den som inte kan uppvisa ett giltigt negativt test, avvisas vid gränsen.

Negativt Covid-19-test krävs för inresa från Storbritannien

Från och med 1 januari 2021 gäller nya regler för inresande från Storbritannien genom en ny förordning som bl.a. innebär att de personer som tillåts resa in i Sverige ska uppvisa intyg på negativt covid-19-test taget tidigast 72 timmar innan ankomst till landet, för gränspolisen. Denna förändring påverkar inte Folkhälsomyndighetens rekommendationer till resande från Storbritannien, att testa sig vid ankomst till destinationen i Sverige, hålla sig isolerad i 7 dagar efter ankomst samt att testa sig igen efter 5 dagar.

Inreseförbud från Storbritannien

Sveriges Regering meddelar idag att det införs inreseförbud från Storbritannien och Danmark fr o m kl 00:00 den 22 december.

Till Vilnius med Wizz Air från Stockholm Skavsta Flygplats

Lördag 24 oktober öppnade Wizz Air en flyglinje till Vilnius i Litauen från Stockholm Skavsta Flygplats. Wizz Air, som är ett av Europas snabbast växande flygbolag, trafikerade tidigare denna linje från september 2015 till mars 2019. Linjen Stockholm Skavsta – Vilnius kommer att trafikeras på lördagar, och från december med tre avgångar i veckan.

Första solenergianläggningen på Stockholm Skavsta Flygplats

Stockholm Skavsta Flygplats AB planerar i samarbete med en affärspartner att bygga en solenergianläggning på flygplatsens område. Det kommer att bli den första större solenergianläggningen på en svensk flygplats, och ligger helt i linje med flygplatsens majoritetsägare VINCI Airports miljöstrategi att halvera flygplatsgruppens koldioxidutsläpp till 2030 och att bli nettokoldioxidneutrala till år 2050.

VINCI Environmental Day

Tisdag 22 september ägnar hela VINCI-koncernen, som Stockholm Skavsta flygplats är en del av, åt miljöförbättrande arbete.

Cédric Fechter ny VD på Stockholm Skavsta Flygplats

Denna vecka tillträder Cédric Fechter som Stockholm Skavsta Flygplats nya VD.

Fler nyheter
×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.