Nyheter

Lumiwings slutar flyga till Tuzla från Stockholm Skavsta Airport

Lumiwings har beslutat att lägga ner flyglinjen till Tuzla i Bosnien och Hercegovina.

Ny restaurang öppnar på flygplatsen

Restaurang Ät som sedan april 2023 är etablerade på flygplatsen öppnar nu sin andra restaurang. I den nyrenoverade restaurangen erbjuds vällagad mat med street food-touch och varje vardag dagens lunch. 

Stockholm Skavsta Airport utsedd till beredskapsflygplats 2024

För andra året i rad har vi fått förtroendet att bli utsedd till beredskapsflygplats av regeringen. 

Sänkta parkeringspriser i P-huset

Nu sänker vi parkeringspriserna i P-huset för både förbokning och drive up.

Norwegian börjar flyga året runt till Malaga och Alicante från Stockholm Skavsta Airport

Från november 2024 kommer Norwegian flyga året runt till de populära destinationerna Malaga och Alicante.

Invigning av Lumiwings direktflyg till Tuzla

Måndag den 18 december avgick Lumiwings första direktflyg till Tuzla i Bosnien och Hercegovina. Det nya samarbetet med Lumiwings är ett viktigt steg i den långsiktiga planen att sätta flygplatsen på den nationella och internationella flygplatskartan.

Premiär för Lumiwings direktflyg till Tuzla från Stockholm Skavsta Airport

Redan den 18 december 2023 avgår det första av Lumiwings direktflyg till Tuzla i Bosnien. Det nya samarbetet med Lumiwings är ett viktigt steg i den långsiktiga planen att sätta flygplatsen på den nationella och internationella flygplatskartan.

Norwegian fortsätter satsa på Stockholm Skavsta Airport – öppnar ny direktlinje till Palma

Efter en lyckad start och en stark beläggning på linjerna Alicante och Malaga väljer Norwegian att öppna en helt ny linje från Stockholm Skavsta Airport till Palma på Mallorca. Den nya linjen startar 1 maj 2024 med tre avgångar i veckan.

Ätpunkt Gruppen expanderar på Stockholm Skavsta Airport – öppnar nytt restaurangkoncept i terminalen

I våras öppnade ett nytt mat- och dryckesutbud på Stockholm Skavsta Airport då Ätpunkt Gruppen etablerade sig på flygplatsen. Nu byggs restaurangdelen mellan incheckning och säkerhetskontroll om för att kunna erbjuda vällagad mat och dagens lunch till både de som reser och för allmänheten.

Stockholm Skavsta Airport effektiviserar organisationen

Stockholm Skavsta Airport arbetar med målsättningen att sätta flygplatsen på den nationella och internationella flygplatskartan. På grund av att bolaget dragits med ekonomiskt underskott i flera år förändrar och effektiviserar nu flygplatsen sin organisation. En konsekvens av effektiviseringen är att Stockholm Skavsta Airport varslar medarbetare om uppsägning på grund av arbetsbrist.

Stockholm Skavsta Airport utser Malin Wahlström till ny CFO

Stockholm Skavsta Airport välkomnar Malin Wahlström som ny CFO och medlem i bolagets strategiska ledningsgrupp. Malin tillträder sin nya roll 1 januari 2024.

Norwegian utökar flygtrafiken till Spanien sommaren 2024

Det norska flygbolaget Norwegian fortsätter flyga direkt från Stockholm Skavsta Airport till Alicante och Malaga i Spanien under sommaren 2024. Dessutom utökas trafiken till Alicante till tre gånger i veckan från sommarens två.

Regeringen föreslår statligt stöd till Stockholm Skavsta Airport

Regeringen föreslår i budgetpropositionen för 2024 att det statliga bidraget för driftstöd till kommunala och privata flygplatser mer än fördubblas jämfört med i dag, från 103 miljoner kronor till 210 miljoner kronor årligen.

Strejk för säkerhetspersonal avblåst

Parterna har idag, fredag 30 juni, kommit överens om ett nytt avtal.

Nu blir det ännu enklare att hämta och lämna på flygplatsen

Från 15 maj tar vi bort bommarna vid korttidsparkeringen mittemot terminalen för att du ska kunna parkera enklare.

Militär flygverksamhet med anledning av Försvarsmaktens övning

Just nu pågår Försvarsmaktens övning Aurora 23. Den 30 april – 9 maj kommer utökad militär flygverksamhet ske på Stockholm Skavsta Airport.

Premiär för Norwegians direktflyg till Alicante och Malaga från Stockholm Skavsta Airport

Lördag 1 april och söndag 2 april avgick de första av Norwegians direktflyg till de två populära spanska städerna Alicante och Malaga. Intresset har varit stort och lanseringen har varit efterlängtad av såväl resenärer som verksamheter i Nyköpings kommun med kranskommuner. Samarbetet med Norwegian är ett viktigt steg i den långsiktiga planen att sätta flygplatsen på den nationella och internationella flygplatskartan.

Lokal restaurang öppnar på Stockholm Skavsta Airport – satsar på mat och dryck med närodlade råvaror

I vår öppnar ett nytt mat- och dryckesutbud på Stockholm Skavsta Airport. Det är den lokala entreprenören bakom Nyköping Brewing, Svärdsklova Restaurang och ät. som öppnar två nya restauranger på flygplatsen.

Stockholm Skavsta Airport utsedd som beredskapsflygplats av regeringen

Den 20 december antog Regeringen budgetförslaget för utgiftsområde 22, som avgjorde Stockholm Skavsta Airports framtid som Beredskapsflygplats.

Norwegian satsar på direktflyg till Alicante och Malaga från Stockholm Skavsta Airport

Med start från april 2023 kommer det norska flygbolaget Norwegian flyga direkt till Spanien från Stockholm Skavsta Airport. De nya destinationerna är Alicante och Malaga. Samarbetet med Norwegian är ett viktigt steg i den långsiktiga planen att sätta flygplatsen på den nationella och internationella flygplatskartan.

Fler nyheter
×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.