Premiär för Norwegians direktflyg till Alicante och Malaga från Stockholm Skavsta Airport

Lördag 1 april och söndag 2 april avgick de första av Norwegians direktflyg till de två populära spanska städerna Alicante och Malaga. Intresset har varit stort och lanseringen har varit efterlängtad av såväl resenärer som verksamheter i Nyköpings kommun med kranskommuner. Samarbetet med Norwegian är ett viktigt steg i den långsiktiga planen att sätta flygplatsen på den nationella och internationella flygplatskartan.

I samband med lanseringen av de nya destinationerna öppnar även den lokala restaurangen Ät med ett komplett utbud av mat och dryck i den nya restaurangen placerad vid gaterna.

– I helgen har vi firat med Norwegian, våra passagerare och Ät. Det känns fantastiskt att efter ett långsiktigt samarbete och dialog med Norwegian göra premiärflygningen till våra två senaste destinationer – Alicante och Malaga. Det är en stor efterfrågan på båda destinationerna som vi är väldigt glada att nu kunna möta. Att restaurangen dessutom öppnat i full kraft känns oerhört bra, säger Jesper Fredmark, CEO på Stockholm Skavsta Airport.

Under lördagens premiär till Alicante talade Landshövdingen Beatrice Ask om vikten av Stockholm Skavsta Airports utveckling och de nya ägarna Arlandastad Group som tillsammans med Nyköpings kommun envist jobbar för att flygplatsen ska vakna till liv igen. Flygplatsens styrelseordförande Kjell-Åke Westin uttryckte förhoppning om framtiden.

– Vi ser fram emot att få fler flyglinjer till Skavsta. Norwegian har uttryckt sig positiva till flygplatsen och vi hoppas att det kan blir mer av vårt samarbete, nu håller vi tummarna att de vill fortsätta flyga här och förlägga fler flyglinjer från Stockholm Skavsta Airport.

Norwegians nya linjer: 
Stockholm Skavsta Airport (NYO) – Alicante (ALC): Två avgångar i veckan, på onsdagar och lördagar med start 1 april 2023.

Stockholm Skavsta Airport (NYO) – Malaga (AGP): Två avgångar i veckan, på onsdagar och söndagar med start 2 april 2023.

Under första säsongen 2023 kommer de nya linjerna att trafikeras mellan slutet av mars och slutet av oktober. Fler linjer och fler avgångar kan komma att lanseras senare.

 

Alla nyheter
×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.