Stockholm Skavsta Airport förstärker cybersäkerheten med dygnet runt-övervakning

Stockholm Skavsta Airport har ingått ett nytt partnerskap med cybersäkerhetsföretagen Nexer Cybersecurity och NTT Security om 24/7-övervakning. Det innebär att flygplatsen blir bättre rustat mot cyberattacker.

– Som flygplats och som en del av den kritiska infrastrukturen för Sverige är skyddet mot cyberattacker extremt viktigt och högt prioriterat för oss, säger Jesper Fredmark, vd på Stockholm Skavsta Airport.

För att ligga steget före angripare kommer NTT Security och Nexer Cybersecurity med sin expertis och moderna plattform att ha en omfattande cyberövervakning 24/7 av Stockholm Skavsta Airport. Detta sker i NTT Securitys säkerhetscenter (SOC) i Göteborg, där tusentals potentiella och verkliga attacker hanteras varje dag.

– Jag kände ett starkt förtroende och tillit för NTT Security när jag besökte deras säkerhetscenter i Göteborg, säger Adam Eklund Eriksson, IT-chef på Stockholm Skavsta Airport. Säkerhet är A och O för oss, i både IT-miljön och det flygoperativa. När vi skulle välja cybersäkerhetsleverantör ville vi hitta partners med bra meriter som varit med länge i branschen. Där passade NTT Security och Nexer Cybersecurity in perfekt och de lever dessutom upp till de hårda kravde hårda kraven vi har på oss på oss som flygplatsverksamhet.

Under oktober 2024 kommer även ny EU-lagstiftning på området, NIS2-direktivet, vilket bland annat skärper kraven på hantering och rapportering vid en säkerhetsincident.

– Med den nya lagstiftningen behöver vi ha en stark cyberförmåga med tydliga rutiner, utbildad personal och rätt enhetskonfigurationer. Lever inte vi inte upp till kraven kan böter utfärdas, säger Jesper Fredmark.

 

Alla nyheter
×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.