Till Vilnius med Wizz Air från Stockholm Skavsta Flygplats

Lördag 24 oktober öppnade Wizz Air en flyglinje till Vilnius i Litauen från Stockholm Skavsta Flygplats. Wizz Air, som är ett av Europas snabbast växande flygbolag, trafikerade tidigare denna linje från september 2015 till mars 2019. Linjen Stockholm Skavsta – Vilnius kommer att trafikeras på lördagar, och från december med tre avgångar i veckan.

-“Vi är väldigt glada att Wizz Air, som belönades med utmärkelsen ”Årets flygbolag” av Air Transport World (ATW), väljer att i samarbete med Stockholm Skavsta Flygplats öppna rutten till Vilnius. Stockholm Skavsta är den flygplats i Stockholmsregionen som ökar antalet destinationer, till skillnad mot många andra flygplatser som ser ett minskat antal nya destinationer”, säger Cédric Fechter, VD Stockholm Skavsta Flygplats, i ett pressmeddelande idag.

Stockholm Skavsta Flygplats, med majoritetsägaren VINCI Airports, var den enda svenska flygplats som hade en positiv passagerarutveckling under 2019, med 2,3 miljoner passagerare vilket var en ökning med +3,8%. Under januari och februari 2020, innan Covid-19-pandemin startade, låg ökningen på +11,6% jämfört med samma månader året innan.

Den nya rutten förstärker partnerskapet mellan VINCI Airports och Wizz Air, då flygbolaget trafikerar 8 flygplatser i VINCI Airports nätverk, inklusive den bas som Wizz Air nyligen öppnades på London Gatwick Airport.

Trots Covid-19-pandemin, är Stockholm Skavsta Flygplats och Wizz Air stolta över att utveckla flygplatsens utbud av destinationer, och att kunna ge möjlighet för familjer att träffas och upprätthålla arbetsrelaterade resor mellan dessa länder på ett säkert sätt.

Alla nyheter
×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.