VINCI-gruppen växer

VINCI Airports tar över driften av åtta nya flygplatser, inklusive Manaus International Airport i Brasilien och Annecy Mont-Blanc flygplats i Frankrike.

– I denna region i Brasilien, som till stor del består av skogar och floder, är lufttransporter avgörande för människors rörlighet och leveranskedjan. Vi kommer att mobilisera vår expertis med sikte på hållbar utveckling, säger Nicolas Notebaert, VD för VINCI Concessions och ordförande för VINCI Airports. Planen för miljöåtgärder är att bygga en solcellsanläggning, förbättra vatten- och avfallshanteringen och att minska koldioxidutsläppen från flygplatserna.

I Frankrike kommer VINCI att stödja affärsflyg och nöjesresor genom att investera i en renovering av landningsbanan för Annecy Mont-Blanc, förbättra servicekvaliteten för passagerare och besättningar genom ombyggnaden av affärsterminalen och öka flygplatsens miljöomställning.

– Det här är ett styrkebesked av oss inom VINCI. Att ytterligare expandera och investera i flygplatser, miljöåtgärder och mobilitet mitt under en pandemi visar på vår expertis, trygghet och styrka, säger Cedric Fechter, VD, Stockholm Skavsta flygplats.

Läs mer:

https://www.vinci-concessions.com/en/news/vinci-airports-takes-over-the-operation-of-manaus-international-airport-brazil

https://www.vinci-airports.com/en/news/vinci-airports-takes-over-operations-annecy-mont-blanc-airport

 

 

Alla nyheter
×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan Lägg till sida till.

×

För att installera den här webbapplikationen i telefonen trycker du på nedan och sedan på Lägg till på startskärmen.